Personvernerklæring

Personvernerklæring Brageprisen

 

1          Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for Den norske bokprisen (Brageprisen). Vi er behandlingsansvarlige for behandlingen av personopplysninger som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Du finner kontaktinformasjonen vår nedenfor.

 

2          Om vår personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Vi er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Den norske bokprisen tar personvern alvorlig. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til personvern.

Dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på siri@forleggerforeningen.no

 

3          Nettstedet

Nettstedet gir deg informasjon om oss og våre tjenester. Når du går inn på og tar i bruk nettsiden, kan vi innhente opplysninger om deg i henhold til denne erklæringen.

Nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle inn informasjon på overordnet nivå om hvordan besøkende bruker nettstedet. Hensikten med dette er å forbedre nettstedet og gi deg en bedre brukeropplevelse.

 

4          Hvilke opplysninger samler vi inn?

Brageprisen har, siden den første gang ble delt ut i 1992, etablert seg som en av Norges viktigste litterære priser. Prisen deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Brageprisen deles ut i følgende kategorier: Skjønnlitteratur, barne- og ungdomsbøker, sakprosa og åpen klasse som fastsettes årlig. I tillegg deles det ut en hederspris til en person eller institusjon.

Alle norske forlag kan melde på bøker til Brageprisen. Påmelding skjer via et skjema på nettsiden.

Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Opplysninger vi får via påmeldingsskjema, som navn på kontaktperson, postadresse, norsk mobilnummer, gyldig e-post adresse og postnummer.

Opplysninger vi får fra andre kilder som på oppdrag fra oss skal motta honorar eller lønn.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

På nettstedet logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende ved bruk av Google Analytics for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet, for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider, for statistikk, for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden, for annonsestyring og for at vi kan tilpasse sidene optimalt til deg som bruker.

 

5          Bruk av opplysninger

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

Kontakt med forlag

Vi bruker informasjonen vi får via påmeldingsskjema til å ta kontakt med kontaktperson ved mangler, og sende ut generell informasjon.

For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

 

6          Om deling av personopplysninger

Vi deler ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder å utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

 

7          Dine rettigheter

Du kan kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å endre eller å slette dine lagrede opplysninger.

 

8          Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss:

 

Post: Sehesteds gate 6, 0164 Oslo

Telefon: 40890315

E-post: siri@forleggerforeningen.no

Web: https://www.brageprisen.no